Nezisková organizácia - futbalový klub poskytuje za odplatu propagačné a reklamné služby v prospech sponzorov a zároveň realizuje transfery, hosťovania a prestupy hráčov. V októbri 2026 jej príjmy prekročili 50 000 €. Vzniká jej povinnosť podať žiadosť o registráciu za platiteľa DPH? Ktoré príjmy sa zahŕňajú do obratu a aký význam má prekročenie hranice 62 500 €?
Podľa § 3 ods. 1 zákona č. 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o DPH“)
zdaniteľnou osobou
je každá osoba, ktorá nezávisle vykonáva akúkoľvek ekonomickú činnosť
bez ohľadu na účel alebo výsledky tejto činnosti. Ekonomickou činnosťou<
Máte predplatné? Prihláste sa
Zatiaľ ste si prečítali len začiatok...
Celý dokument je len pre predplatiteľov.
Zaregistrujte sa a získajte
zadarmo prístup k vybranému obsahu na 10 dní.
Vďaka registrácii si môžete
- Prečítať platené články na portáli
- Prezerať predpisy
- Používať účtovné súvzťažnosti pre podnikateľov
- Vyskúšať funkcie záložky Moja kancelária
- Prelistovať celý archív časopisov Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi